Welcome! Have A nice Day ~_^

Sunday, June 3, 2012

Himpunan Hijau Ke Putrajaya

Assalamualaikum!

apa habaq semua? semoga sihat-sihat selalu :)

Dah baca tajuk kan?

oke,

entri ni Farhan nak ceritakan pengalaman pertama Farhan mengikuti program yang disertai ratusan ribu orang. Sebelum ni ada join jugak program2 macam ceramah semua tu. tapi tak ada la seramai macam ni.

Setiba sahaja Farhan di stadium Darul Aman, terasa menegak bulu roma!

"Subhanallah! ramainya orang!"

Setibanya di Stadium. Ustaz Azhar Idrus sedang memberi kuliah asar. 


Farhan bersama mak dan ayah duduk di stadium tu daripada petang sampailah ke malam. Dapat   berjemaah di dalam stadium adalah satu pengalaman yang baru untuk Farhan. Sebelum ni berjemaah kat masjid ja. Perasaannya Masyaallah!  tak tau ceq nak habaq kat hampa. ;P
Acara kemuncak sebelah malam bermula dengan solat maghrib yang diimamkan sendiri oleh Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang dan kemudian Tuan Guru Haji Salleh mengimamkan solat sunat hajat.


Tatkala selesai Tuan Guru Mursyidul Am membaca doa, para hadirin sekali lagi berasak-asak keluar stadium. Walaupun berasak-asak namun tetap dapat dilihat kesabaran dalam kalangan mereka. Mereka yang tua, yang OKU dan seumpamanya diberi ruang dan dibantu untuk keluar.

Farhan dengan mak dan ayah terpaksa berjalan lebih satu kilometer untuk sampai ke tempat ayah letak kereta. Penat tapi seronok.!

Dapat juga berkenalan dengan pengunjung daripada pelbagai negeri. Dan paling teruja apabila sempat bertegur sapa dengan non muslim yang sama-sama bersemangat turut serta dalam himpunan hijau ni.. =)

Antara intipati kuliah asar yg disampaikn oleh Ustaz Azhar Idrus  : sebagai pengundi, kita wajib mengundi parti ISLAM sebagai wadah perjuangan utk menegakkan hukum ISLAM di Malaysia... =)


sumber gambar daripada diri sendiri dan FB
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...